"Nowa Jadłonomia" Marty Dymek

Aktualizacja: 18 lut 2018



Marcie Dymek udała się nie lada sztuka. Jej "Nowa Jadłonomia" jest chyba jeszcze lepsza od poprzedniej. Pomysł na użycie występujących w Polsce warzyw i wykorzystanie ich do przygotowania przepisów z całego świata jest genialny w swojej prostocie. Oczywiście musimy mieć szufladę pełną orientalnych przypraw, ale Marta Dymek jasno instruuje jak to osiągnąć.


Kiedy już zaopatrzymy się w potrzebne nam składniki, możemy zaczynać naszą podróż w nieznane. Fantastyczne w gotowaniu jest to, że możemy odtwarzać znane nam z podróży smaki, ale też próbować zupełnie nowych nigdy nie będąc w danym miejscu. I tak, choć nigdy nie byłam na Sri Lance, dzięki "Nowej Jadłonomii" zjadłam na śniadanie dal z soczewicy z cudownym pol sambolem ze świeżego kokosa i płatków chilli. Teraz chyba powspominam moją ukochaną Tajlandię i zrobię zielone curry. Muszę lecieć!



37 wyświetlenia

© 2018 by KaMe blog kulinarny, gotowanie, przepisy, katarzyna meller 

e-mail: kat.meller@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now