top of page

Kaszotto z dynią, soczewicą i domowym pesto z natki

To pyszne i pożywne danie na jesienne i zimowe dni. Jest sycące i bardzo zdrowe, a do tego smaczne :-)


kaszotto z dynią i pesto z natki

















1/4 dyni hokkaido

szklanka kaszy perłowej lub jaką mamy pod ręką

pół szklanki soczewicy (zielonej, czerwonej, czarnej)

garść pestek słonecznika lub dyni

oliwa

masło

płatki chilli dla chętnych

łyżeczka domowej kostki rosołowej

700 ml wody


Na łyżce masła i chluście oliwy obsmażam dynię na dużej patelni. Po minucie dodaję kaszę, soczewicę i zalewam wszystko wodą dodając kostkę rosołową. Mieszam od czasu do czasu. Po kwadransie kasza wypije wodę. Dodaję pestki. Podaję z domowym pesto. (przepis na pesto z bazylii znajduje się na blogu. Pesto z natki powstaje tak samo. Zastępuję po prostu bazylię natką pietruszki.)


398 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Chleb z garnka

Zupa miso

bottom of page