Kaszotto z dynią, soczewicą i domowym pesto z natki

To pyszne i pożywne danie na jesienne i zimowe dni. Jest sycące i bardzo zdrowe, a do tego smaczne :-)


kaszotto z dynią i pesto z natki

















1/4 dyni hokkaido

szklanka kaszy perłowej lub jaką mamy pod ręką

pół szklanki soczewicy (zielonej, czerwonej, czarnej)

garść pestek słonecznika lub dyni

oliwa

masło

płatki chilli dla chętnych

łyżeczka domowej kostki rosołowej

700 ml wody


Na łyżce masła i chluście oliwy obsmażam dynię na dużej patelni. Po minucie dodaję kaszę, soczewicę i zalewam wszystko wodą dodając kostkę rosołową. Mieszam od czasu do czasu. Po kwadransie kasza wypije wodę. Dodaję pestki. Podaję z domowym pesto. (przepis na pesto z bazylii znajduje się na blogu. Pesto z natki powstaje tak samo. Zastępuję po prostu bazylię natką pietruszki.)


144 wyświetlenia

© 2018 by KaMe blog kulinarny, gotowanie, przepisy, katarzyna meller 

e-mail: kat.meller@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now