Kanapka z grillowanym kurczakiem z sałatą, pomidorami i majonezem kolendrowo-chilli
- Katarzyna Meller
- 16 lut 2018
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 29 cze 2018
Kiedy pracowałam w korporacjach i dużo podróżowałam nie przepadałam za pobytami w hotelach. Wynagrodzeniem chwil spędzonych poza domem było zamawianie kanapki klubowej do łóżka bardzo późnym wieczorem. Mam ogromną słabość do tego dania. Tu prezentuję kanapkę z mojego chleba żytniego na zakwasie.

2 porcje
4 kromki chleba
pierś z kurczaka
pomidor
dwa liście sałaty
dwie łyżki majonezu
½ papryczki chilli
garść liści kolendry
Na patelni grillowej smażę pierś kurczaka po kilka minut z każdej strony. Odkładam kurczaka na talerz i na tej samej patelni grilluję chleb. Do małej miseczki wkładam majonez, dodaję pokrojoną w cienkie plasterki paprykę i liście kolendry. Mieszam dokładnie. Smaruję kromkę chleba majonezem, kładę liść sałaty i pomidora, smaruję drugą kromkę i układam na wierzchu.
Comments