top of page

Omlet z dymką, szpinakiem i fetą

Dobry omlet jest dla mnie kwintesencją porządnego śniadania. Jestem wtedy gotowa do działania i dobre parę godzin nie czuję głody. Do tego pięknie wygląda.


Omlet z dymką, szpinakiem i fetą

2-3 jajka na osobę

cebula dymka ze szczypiorem

garść szpinaku na osobę

garść fety na osobę

dla chętnych odrobina harrisy lub płatków chilli

garść świeżych ziół

łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz


Na patelni rozgrzewam oliwę i wrzucam pokrojoną w plasterki cebulę. Po minucie dorzucam liście szpinaku. W misce mieszam jajka, dodaję odrobinę harrisy, sól i pieprz i zalewam warzywa na patelni. Przewracam omlet po kilku minutach, sypię pokruszoną fetę i chwilę czekam, żeby zmiękła. Na talerzu posypuję omlet dymką i innymi świeżymi ziołami, które mam pod ręką.

378 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Zupa miso

bottom of page