top of page

Lemoniada bazyliowa

Zdjęcie autora: Katarzyna MellerKatarzyna Meller

Zaktualizowano: 29 cze 2018

Ta lemoniada świetnie orzeźwia i regeneruje. To zastrzyk witaminy C, który po ciężkim wieczorze jest bezcenny.


lemoniada bazyliowa

Porcja na 5 osób


Litr wody


Garść liści bazyli


2 cytryny

100 g brązowego cukru lub trzy łyżki miodu

lód


Do miksera wlewam pół litra wody, wkładam połówki cytryn, liście bazylii i cukier. Miksuję i odcedzam do dzbanka sam płyn. Dolewam resztę wody, dodaję kostki lodu i parę listków bazylii do dekoracji.

 
 
 

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Kommentare


© 2018 by KaMe blog kulinarny, gotowanie, przepisy, katarzyna meller 

e-mail: kat.meller@gmail.com

bottom of page