Herbata zimowa

Aktualizacja: 29 cze 2018

Zimową herbatę uwielbiam w wersji zdrowej i mniej zdrowej (z jakimś rozgrzewającym alkoholem), ale za to bardzo smakującej dorosłym. Na stoku – niezastąpiona! A i dzieci lubią. Oczywiście w wersji „light”.


herbata zimowa

Porcja 4 os.


Litr wrzątku

Łyżka lub torebka earl greya

Cytryna pokrojona w plastry

Pomarańcza pokrojona w plastry

2 cm imbiru pokrojone w plastry

15 goździków

cynamon

łyżeczka kardamonu

łyżka miodu

ewentualnie 100 ml rumu lub wiśniówki

W dużym dzbanku przygotowuję herbatę. Dodaję miód, kardamon, cynamon, goździki i pokrojone owoce. Mieszam i od razu podaję.


64 wyświetlenia

© 2018 by KaMe blog kulinarny, gotowanie, przepisy, katarzyna meller 

e-mail: kat.meller@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now