Chocolat fondant, czyli płynąca czekolada

Aktualizacja: 29 cze 2018


Chyba nie ma deseru, który bardziej kojarzyłby mi się z rozkoszą, z cudownymi doznaniami smakowymi i rozpustą. Jest tak dobry, że aż trudno uwierzyć. Z zewnątrz jak ciasto, w środku płynący. W zimowy wieczór nie wyobrażam sobie lepszej pointy. Uwaga! Ten deser nie pozostawia obojętnym! Uważaj, komu go podajesz.


Chocolat fondant


200 g gorzkiej czekolady 70%

150 g masła

135 g cukru pudru

50 g mąki

3 jajka


Masło i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, następnie dodaję cukier i miksuję. Dodaję jajka ciągle mieszając i na końcu mąkę. Przelewam masę do kokilek i wstawiam do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na 20 minut. Podaję ze zmielonymi malinami i gałką lodów waniliowych.


106 wyświetlenia

© 2018 by KaMe blog kulinarny, gotowanie, przepisy, katarzyna meller 

e-mail: kat.meller@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now