Krem z białych warzyw

W zimowe dni nie ma jak gorąca zupa! Kocham zupy kremy za ich prostotę, rozgrzewającą moc i zdrowotność. Ta zupa smakuje również dzieciom, co jest dla mnie bardzo ważne.


krem z kalafiora i pietruszki

mały kalafior lub 1/2 dużego

2 pietruszki

ząbek czosnku

200 g mleka kokosowego

Łyżka domowej kostki rosołowej lub kupna

liść laurowy

ziele angielskie

kilka igiełek rozmarynu

1/2 l wody

sól i pieprz

garść pestek


Warzywa myję, kroję na kawałki, dodaję koncentrat rosołowy, ziele, liść laurowy i igiełki rozmarynu oraz pół litra wody i gotuję przez 20 minut. Następnie blenduję całość wyjąwszy wcześniej liść i ziele. Doprawiam solą i pieprzem oraz posypuję prażonymi nasionami. Można dodać łyżkę ostrego sera topionego.

275 wyświetlenia

© 2018 by KaMe blog kulinarny, gotowanie, przepisy, katarzyna meller 

e-mail: kat.meller@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now